Tarta cu piersici si ananas

Se amesteca intr-un vas, faina cu fecula, untul si apa. Se amesteca cu varful degetelor, destul de repede, fara sa se framante. Se intinde aluatul si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 1 lingura fecuula
  • sare
  • unt
  • 4 linguri apa
  • Pentru crema:
  • 250 gr zahar
  • 2 lingurite fecula
  • 2 linguri unt
  • 200 ml suc de ananas
  • 4 piersici taiate cubulete
  • 4 felii de ananas taiate cubulete
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas, faina cu fecula, untul si apa. Se amesteca cu varful degetelor, destul de repede, fara sa se framante. Se intinde aluatul si se pune in forma de tarta. Se inteapa aluatul cu furculita si se coace in cuptorul cald, timp de 10 minute. se face crema, amestecand zaharul, fecula, untul frecat si sucul de ananas. se fierbe crema 5 minute in bain-marie, pana se ingroasa. Se incorporeaza in crema piersicile si ananasul. Se pune zeama de la lamaie, dupa gust. Se toarna crema peste tarta coapta si se baga la cuptor, 30 de minute, pana se prinde crema.

Se poate servi cu inghetata sau sos de fructe.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura din foi cu miere

Crema de iaurt

Placinta cu mere

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors