Tarta cu piersici

Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Se intinde foaia, se pune in forma unsa cu unt si se coace la foc potrivit, timp de 45 de minu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 135 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 1 galbenus
  • 25 ml smantana
  • sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 300 ml lapte
  • 3 oua
  • 125 gr zahar
  • 1 jumatate baton de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg piersici
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 3 foi de gelatinaf

Mod de preparare

Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Se intinde foaia, se pune in forma unsa cu unt si se coace la foc potrivit, timp de 45 de minute. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca si se acopera cu un strat gros de 1 cm de crema de vanilie. Se curata piersicile, se scot samburii si se taie felii. Se fierb cateva minute cu apa si zahar, pana se inmoaie, fara sa se zdrobeasca. Reci, piersicile se aseaza in straturi peste crema de vanilie. Se face jeleul din zeama ramasa de la piersici, in care se dizolva gelatina. Se fierbe siropul pana se ingroasa. Rece, jeleul se toarna peste piersici.

Se poate servi cu frisca sau sos de caramel. Alte retete de dulciuri:

Tiramisu cu capsuni

Desert cu cocos si capsuni pe blat de biscuiti

Tarta cu visine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu branza la cuptor

de trei zile am o pofta,dar nu am avut timp sa o prepar,in sfarsit;;)

Paste cu branza la cuptor
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide