Tarta cu piersici

Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Se intinde foaia, se pune in forma unsa cu unt si se coace la foc potrivit, timp de 45 de minu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 135 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 1 galbenus
  • 25 ml smantana
  • sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 300 ml lapte
  • 3 oua
  • 125 gr zahar
  • 1 jumatate baton de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg piersici
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 3 foi de gelatinaf

Mod de preparare

Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Se intinde foaia, se pune in forma unsa cu unt si se coace la foc potrivit, timp de 45 de minute. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca si se acopera cu un strat gros de 1 cm de crema de vanilie. Se curata piersicile, se scot samburii si se taie felii. Se fierb cateva minute cu apa si zahar, pana se inmoaie, fara sa se zdrobeasca. Reci, piersicile se aseaza in straturi peste crema de vanilie. Se face jeleul din zeama ramasa de la piersici, in care se dizolva gelatina. Se fierbe siropul pana se ingroasa. Rece, jeleul se toarna peste piersici.

Se poate servi cu frisca sau sos de caramel. Alte retete de dulciuri:

Tiramisu cu capsuni

Desert cu cocos si capsuni pe blat de biscuiti

Tarta cu visine

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors