Tarta cu nuca, sos caramel si branza este o delicioasa prajitura de casa cu branza pe care o poti pregati si tu. Combinatia branza-caramel este delicioasa!
1. Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se scoate, se inveleste in folie de plastic si se pune in frigider, minim 30 minute.
2. Se caramelizeaza 100g zahar, se adauga 6 linguri smantana usor incalzita si se amesteca, pe foc, pana se formeaza sosul de caramel. Se ia de pe foc si se adauga nuca macinata putin mai mare, apoi se lasa la racit.
3. Pentru crema da branza, se separa ouale si se bat albusurile spuma.In alt vas se amesteca branza cu zaharul, untul moale, galbenusurile si coaja de lamaie. Se adauga albusurile, avand grija sa nu batem prea mult.
4. Se pregateste forma de tarta pentru copt, decupand un cerc din hartie pergament dupa marimea fundului detasabil al tartei.
5. Pe o folie de plastic curata(de ex: o punga noua de la Billa se taie pe margini, fiind suficienta jumatate) se presara putina faina si se intinde o foaie rotunda de aluat. In mijlocul ei se asaza hartia pergament, cu ajutorul careia blatul se va aseza mai usor in forma. Blatul trebuie sa depaseasca hartia, cu 4-5 cm. Se rastoarna blatul cu ajutorul foliei de plastic, printr-o miscare rapida, in forma pentru tarta. Se indeparteaza folia si se potrivesc marginile aluatului, care trebuie sa fie cat inaltimea formei de tarta.
6. Pe blat se asaza, in strat uniform, nuca caramel, iar deasupra, umplutura cu branza. Se niveleaza cu o spatula umplutura si se uniformizeaza marginile blatului cu o furculita, apasand pe acesta pana aproape de crema de branza.
7. Se da tarta la cuptor, la foc mic, deoarece trebuie sa aiba timp sa se coaca atat blatul, cat si umplutura. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, apoi se introduce la frigider, in forma de tarta timp de 4-5 ore sau pana cand s-a racit complet.
Se scoate tarta cu nuci, crema caramel si branza din forma, se asaza pe un platou (eu prefer un tocator de lemn rotund, pe care il folosesc numai pentru tarte, pentru ca este plat , tarta se taie mai usor si nu se deformeaza) si se pudreaza cu zahar pudra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post