Tarta cu must si branza dulce

Tarta cu must si branza dulce este o bijuterie de toamna. Aceasta reteta de tarta are un aspect deosebit dar si un gust pe masura. Tarta cu crema fina de branza este foarte buna daca folositi must proaspat stors, dar o puteti pregati si cu piure de fructe in loc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 225 g faina
  • 100 g unt
  • 2linguri de zahar vanilat cu scortisoara
  • 1 ou
  • 1 lingura apa rece
  • 1 praf de sare
  •  
  • Pentru crema1:
  • 500 ml de must proaspat
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 1 lingura rasa de gelatina
  • zahar - facultativ si numai daca este cazul
  •  
  • Pentru crema2:
  • 250 de grame de branza dulce grasa (pachetul ala in staniol albastru)
  • 450 de ml de lapte
  • 1 budinca de vanilie
  • 6 linguri de zahar
  • 1 lingura rasa de gelatina

Mod de preparare

Preparare aluat pentru tarta:

Intr-un bol mixam untul cu zaharul,adaugam oul,apa rece,iar la sfarsit faina cernuta,sarea si amestacam pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste.
Invelim aluatul obtinut intr-o folie alimentara si dam la frigider pentru 25- 30 minute.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie potrivita pe care o asezam peste forma de tarta unsa in prealabil cu unt. Asezam peste aluat o foaie de hartie pentru copt si umplem suprafata cu bile speciale pentru cuptor sau boabe de fasole pentru ca forma de tarta sa se pastreze in timpul coacerii.  Se da la cuptor pana e aurie si coapta, la 170 de grade.

Cremele:

1.Se pune mustul la fiert. Se hidratetaza gelatina cu 2 linguri de apa rece. Se dizolva budinca in putina apa rece si se fierbe cu mustul pana se ingroasa, se trage de pe foc. Se gusta, daca se doreste mai dulce se adauga zahar. Se dizolva gelatina hidratata direct in compozitia calda de must.

2.Se pun 400 de ml. de lapte la fiert. Se pune gelatina la hidratat cu 2 linguri de apa rece. Se dizolva budinca si zaharul in 50 de ml. de lapte si se adauga peste cel care fierbe. Se amesteca cu grija pana se ingroasa. Se adauga branza de vaci si se mixeaza pana se dizolva in budinca feirbinte si devine foarte fina. Se incorporeaza gelatina in compozitia calda, inca.

Se procedeaza ca la orice "zebra", punand la mijlocul crustei, alternativ, cantitati egale din ambele compozitii caldute. Se da la rece cateva ore pana se leaga bine.

Reteta de tarta cu must si branza a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.


Serviti tarta cu must si crema de branza de la rece. O puteti pregati si cu piure de fructe sau dulceata in loc de must.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors