1. Crema de branza se amesteca cu faina. Eu am bagat mixerul si a mers foarte bine. 2. Se adauga apoi untul taiat cubulete si se mixeaza in continuare
1. Crema de branza se amesteca cu faina. Eu am bagat mixerul si a mers foarte bine.
2. Se adauga apoi untul taiat cubulete si se mixeaza in continuare.
3. Se adauga cate o lingura de apa si se framanta cu mana pana aluatul se leaga bine si devine foarte usor de lucrat.
4. Se imparte apoi in 2, se infasoara in folie alimentara si se da la rece 30 de minute.
5. Cat se afla aluatul la rece se pregateste umplutura: Merele si perele se curata de coaja si se taie felii.
6. Se scoate jumatate de aluat din frigider si se intinde o foaie cat mai rotunda, groasa de cativa milimetri. Se transfera foaia pe o hartie de copt. 7. Zaharul amestecat cu scortisoara se intinde pe foaie, apoi se aseaza feliile de mere si de pere dupa bunul plac, avand grija sa pastram o margine neacoperita.
8. Se scoate si cealalata jumatate de aluat si se intinde o foaie putin mai mare decat prima. Cu aceasta foaie se acopera merele si perele. Marginile se sigileaza cu o furculita, iar foaia de deasupra se cresteaza.
9. Se da la cuptor la 180 gr C pana crusta devine aurie. Se taie doar cand s-a racit complet.
Pofta buna!
Reteta Tarta cu mere si pere a fost propusa de sophie pe forum culinar.ro
Alte retete cu pere gasiti aici:
Tarta cu pere,
Clafoutis cu pere,
Pere in lava de ciocolata
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post