Tarta cu mere

Tarta cu mere este o prajitutra foarte gustoasa si sanatoasa. Pentru a pregati aceasta reteta de prajitura cu fructe aveti nevoie de mere, faina, zahar, aluat de foietaj, scortisoara.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g aluat foetaj
  • 5-6 mere
  • 100 g zahar tos
  • 1 ou
  • 1 lingura margarina
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • scortisoara
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Merele se rad si se pun la calit cu zaharul si margarina. Se calesc merele,pana se inmoaie si nu mai ramane zeama. Se racesc si adaugam zaharul vanilat. Se intinde foaia de aluat, se decupeaza blatul tartei, dupa forma in care vom coace tarta. Se vor taia din aluat si fasiile care se pun deasupra umpluturii. In forma dorita se aseaza blatul din aluat, apoi merele rase si calite,iar deasupra fasiile taiate. Se ung fasiile cu ou batut si se coace tarta cam 20-25 min.


Se raceste si se portioneaza. Se pudreaza cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala