Tarta cu mere

Faina se amesteca impreuna cu untul, sarea si apa. Se framanta bine aluatul si se strange ca o minge. Se pune apoi intr-un servetel pudrat cu zahar s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere mari
  • 4 linguri zahar pudra
  • 50 gr unt
  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 120 gr unt
  • 1 jumatate pahar apa
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu untul, sarea si apa. Se framanta bine aluatul si se strange ca o minge. Se pune apoi intr-un servetel pudrat cu zahar si se introduce in frigider pentru aproximativ 2 ore. Se unge apoi o tava cu unt si se intinde aluatul cu sucitorul pe toata suprafata tavei. Se inteapa furculita si se curata intre timp merele. Acestea se taie in doua, li se scoate mijlocul si apoi se taie in felii foarte subtiri. Se aranjeaza merele una peste alta peste foaia de aluat. Merele se pudreaza cu zahar, iar peste ele se presara bucatele de unt. Tarta se introduce in cuptorul incins si se lasa la copt.


Se serveste calda.

Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple

Prajitura snikers

Turta dulce

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide