Tarta cu mere

Se face un aluat fraged, numai ca se frmanta mai mult ca sa fie cat mai elastic. Se pune aluatul in forma de tarta unsa si se acopera cu un strat de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 100 gr unt
  • 30 gr zahar
  • vanilie
  • 1 ou
  • sare
  • Pentru umputura:
  • 300 gr crema de vanilie
  • 1 kg mere
  • gem de caise

Mod de preparare

Se face un aluat fraged, numai ca se frmanta mai mult ca sa fie cat mai elastic. Se pune aluatul in forma de tarta unsa si se acopera cu un strat de crema de vanilie. Se curata merele, se taie felii subtiri, se aseaza peste crema si se pune tarta in cuptor, timp de 40 de minute. Se coace la foc potrivit.

Cand este rece, tarta se acopera cu un strat de gem de caise. Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu crema de caramel

Tarta cu fructe

Turta dulce

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide