Tarta cu mere

Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Se curata merele, se scot samburii si se tai felii foarte subtiri. Se pun deoparte cateva felii pentru dec

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 80 g unt
  • 3 mere
  • 2 oua
  • 140 g zahar
  • 150 g faina
  • Sare

Mod de preparare

Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Se curata merele, se scot samburii si se tai felii foarte subtiri. Se pun deoparte cateva felii pentru decoratie. Albusurile se bat spuma (se adauga si putina sare). Galbenusurile se amesteca cu zahar pana capata o culoare alba, iar apoi, gradat, se adauga 50 g faina, untul topit, o treime din spuma de albus si restul de faina. La final, se adauga cu grija restul de spuma si feliile de mere. Se toarna intr-o tava speciala pentru tort unsa cu unt si se decoreaza cu feliile de mere puse deoparte. Se baga la cuptor pentru 15 minute, iar apoi se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Tarta cu fructe

Tarta cu caise

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide