Tarta cu mere

Se unge cu unt o cratita, apoi se tamponeaza cu zahar. Se spala merele, se taie in felii subtiri si se pun in vasul pregatit. Aluatul fraged se face d

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o ceasca cu unt netopit
  • o ceasca cu zahar
  • 1 kg. de mere
  • o foaie de aluat fraged

Mod de preparare

Se unge cu unt o cratita, apoi se tamponeaza cu zahar. Se spala merele, se taie in felii subtiri si se pun in vasul pregatit. Aluatul fraged se face din 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina. Se pune apoi vasul la cuptorul fierbinte si se coace tarta. Cind se rastoarna tarta pe platou trebuie ca zaharul si untul, asezate la fundul vasului, sa fie rumenite, sa se fi format un caramel.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce