Tarta cu maracuia

a) Aluat: 1. Mixam ouale cu zahrul pana devine o spuma. 2. Turnam untul moale/topit, dar nu cald, la amestecul de oua. 3. Mixam mai departe. 4. Faina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 90 g faina
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 90 g unt moale
  • dar nu cald
  • 30 g cocos razuit
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 500 ml suc de fructul pasiunii
  • zahar dupa gust
  • 1 lingura gem de culoare galbena
  • Ornament:
  • frisca
  • 1 zahar vaniliat
  • fructe
  • gelatina

Mod de preparare

a) Aluat:

1. Mixam ouale cu zahrul pana devine o spuma.

2. Turnam untul moale/topit, dar nu cald, la amestecul de oua.

3. Mixam mai departe.

4. Faina o amestecam cu cocos si praf de copt,

apoi adaugam cite o lingura la amestecul de oua.

5. Ungem o tava de tarta cu unt si o tapetam cu faina.

6. Turnam aluatul in tava si dam in cuptorul preincalzit la 170°C.

7. Dupa ce bagam tava, coborim temperatura la 160°C, timp de 25 minute.

8. Lasam la racit pe un gratar.

9. Pensulam mijlocul tartei cu gem fierbinte.Lasam la racit/uscat.

9. Dupa racirea completa, repartizam tarta pe platoul care va fi servita.

b) Umplutura:

1. Fierbem 200 ml din sucul de fructul pasiunii la foc usor, timp de 2 minute impreuna gelatina.

2. Sucul rece, il amestecam cu zahar dupa gust pina nu se mai simt cristalele de zahar.

3. Sucul cu gelatina il adaugam la sucul rece si amestecam.

4. Lasam vreo 10 minute la racorit complet.

5. Turnam in adincitura tartei. Lasam la inchegat.

(Pastram vreo 2-3 linguri de suc deoparte)

c) Decorare:

1. Se poate decora cu fructe.

2. Pentru a avea un luciu frumos, pensulati fructele cu sucul gelatinat.

(cele 2-3 linguri puse deoparte)

3. Batem frisca cu zaharul vanilat.

4. Decoram dupa plac.

Reteta propusa de MAYA.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde

Usor, spumos, gustos!

Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide