Pentru blat se amesteca bine 200 gr. unt se pune la topit, 3 masuri firimituri de prajituri cu ciocolata (multa ciocolata) sau de pricomigdale, amare
Pentru blat se amesteca bine 200 gr. unt se pune la topit, 3 masuri firimituri de prajituri cu ciocolata (multa ciocolata) sau de pricomigdale, amaretto, fursecuri cu graham si 1 masura nuca de cocos si se presara pe fundul si pe peretii unei forme de tort. Se dau 7-8 minute la cuptor. Pentru a obtine crema, toate ingredientele se amesteca si anume cele 12 galbenusuri; 3 cutii lapte condensat( 400 gr.); 1,5 cana suc limeta, coaja lamaie; toate acestea se toarna peste aluatul racit si se da la frigider 4 ore.
Feliile de limeta se taie subtiri si se pun in apa fierbinte cateva minute. Se scot si se pun intr-un sirop facut din cantitati egale de zahar si apa.. Se lasa 15 minute pe foc. Se scot si se lasa la scurs 1 ora. Se dau prin zahar tos.
Se orneaza cu ele tarta.
4. Se pregateste sosul de coacaze astfel: Se amesteca ingredientele si se pun pe foc 10-15 minute, Se mixeaza. Apoi se adauga jumatate de cana de fructe intregi.
Prajitura se serveste alaturi de sosul de coacaze.
Pofta buna!
Reteta Tarta cu limete propusa de alessia antonia
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post