Tarta cu lamiie

Din ingredientele pt. blat se face un aluat, care se intinde intr-o forma de tarta si se da la cuptor 15 minute. Crema: se bat ouale cu telul si se a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 150 gr. faina
  • 2 linguri zahar
  • 125 gr. unt
  • o lingura apa. Crema:150 gr. smintina grasa
  • 100 gr. zahar
  • 4 oua
  • 3 lamii rase
  • 12 linguri de zeama lamiie stoarsa

Mod de preparare

Din ingredientele pt. blat se face un aluat, care se intinde intr-o forma de tarta si se da la cuptor 15 minute.

Crema: se bat ouale cu telul si se adauga zahar, smintina, coaja de lamiie rasa, si sucul de lamiie, se bate bine si se toarna compozitia peste aluat. Se mai da la cuptor inca 20 de minute. Se poate pudra cu zahar
Se serveste cu fructe

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Meatloaf

Cunoscuta sub numele de friptura de carne tocata, sau carne tocata in forma de paine, cu origine europeana undeva in...

Meatloaf
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide