Tarta cu kiwi si capsune

Pregatesti asa: Bati albusurile spuma, adaugi treptat zaharul si zeama de lamaie si bati in continuare pana obtii o bezea. Incorporezi apoi galbenusur

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 250 g zahar + 1 lingura zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • 100 ml
  • apa
  • 1 plic praf de de
  • 250 ml
  • 150 g
  • 2 kiwi
  • 1 plic gelatina incolora
  • 1 esenta rom

Mod de preparare

Pregatesti asa:

Bati albusurile spuma, adaugi treptat zaharul si zeama de lamaie si bati in continuare pana obtii o bezea. Incorporezi apoi galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt, apa si coaja de lamaie. Torni compozitia intr-o tava de tarta (forma rotunda) unsa cu margarina

si tapetata cu faina si o dai la cuptor pentru

30-40 de minute.

Cand e gata, rastorni tarta pe un platou si pregatesti si fructele.

Prepari dupa instructiunile de pe ambalaj. intinzi peste tarta, apoi speli fructele, le tai felii si le asezi peste .

Faci un sirop din 3 linguri apa, 1 lingura zahar si esenta de rom. Adaugi gelatina si intinzi compozitia peste fructe.

Dai tarta la frigider pentru 1 ora. Este un deliciu pentru mesele festive.

Alte retete

Prajitura simpla

Tort cu mere

Tiramisu

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

un dulce de nerefuzat ;)

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide