Tarta cu iaurt

Avem nevoie de forma de tarta patrata de aproximativ 20 cm. Amestecam biscuitii macinati, untul topit si o lingura de fructoza si obtinem blatul graha

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g de biscuiti din faina integrala macinati
  • 50 g unt topit
  • 1 lingura fructoza sau 2 linguri zahar
  • 750 g iaurt degresat sau cu procent redus de grasime
  • o lingurita jumate esenta de vanilie
  • 200 g ananas din compot (fructele)
  • amestecul de suc cu gelatina si cu miere
  • 150 g nuca de cocos neindulcita (optional)
  • jumate lingurita esenta de nuca de cocos (optional)
  • doua linguri miere

Mod de preparare

Avem nevoie de forma de tarta patrata de aproximativ 20 cm. Amestecam biscuitii macinati, untul topit si o lingura de fructoza si obtinem blatul graham.

Se aseaza amestecul intru-o forma patrata si se pune la frigider pentru 10-12 minute.

Se ia o conserva compot de ananas bucati, neindulcit de 226g si se scurge zeama. Se amesteca 80 ml de zeama de compot de ananas cu 2 pliculete gelatina (4 lingurite gelatina). Pentru a dizolva gelatina se incalzeste amestecul de suc si gelatina la o temperatura medie, amestecand continuu cu un tel. Se ia sucul de pe foc si se continua amestecarea adaugand mierea.

Se amesteca separat intr-un castron cu telul iaurtul, esenta de vanilie, ananasul din compot, amestecul de suc cu gelatina si cu miere, nuca de cocos si esenta de cocos.

Se pune amestecul de mai sus peste biscuitii macinati si se da la frigider pana se intareste.


Cand se serveste se poate garnisi cu capsuni si/sau kiwi (optional). Pentru o portie (1/9) avem 152 calorii.

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie

Probabil ati observat ca folsesc in mod excesiv zmeura. Trebuie sa recunosc ca e ingredientul meu preferat, mai ales ca stiu...

Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide