Tarta cu gem de capsuni

Tarta cu gem de capsuni este o reteta simpla de prajituri, pe care care o gasiti intre alte retete de dulciuri pe culinar.ro. Pentru reteta tarta cu gemde capsuni aveti nevoie de gem de capsune bineinteles

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pac.Mix 9 torturi Dr.Oetker
  • 200 g margarina
  • 1 ou
  • 300 g gem capsuni
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

Mixul 9 torturi, se amesteca cu margarina si oul,pana obtinem un aluat destul de tare. Aluatul il lasam la odihna 10 minute, apoi pudram blatul de lucru cu putina faina si intindem o foaie de marimea tavii de copt. Cu surplusul de aluat, ce ramane dupa asezarea aluatului in tava, formam fasii mai lungi sau mai scurte ce le vom intercala deasupra tartei.
Tava (rotunda) o pudram si pe ea cu putina faina si transferam aluatul cu atentie in tava. Gemul il intindem deasupra aluatului, iar fasiile le asezam intercalate, la mica sau mare distanta intre ele. Introducem tava la cuptorul incins inainte, pentru 30 minute, pana se rumeneste usor.


Dupa coacere si racire, tarta se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu dovleac

m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba

Desert cozonac cu dovleac
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala