Tarta cu gem de capsuni este o reteta simpla de prajituri, pe care care o gasiti intre alte retete de dulciuri pe culinar.ro. Pentru reteta tarta cu gemde capsuni aveti nevoie de gem de capsune bineinteles
Mixul 9 torturi, se amesteca cu margarina si oul,pana obtinem un aluat destul de tare. Aluatul il lasam la odihna 10 minute, apoi pudram blatul de lucru cu putina faina si intindem o foaie de marimea tavii de copt. Cu surplusul de aluat, ce ramane dupa asezarea aluatului in tava, formam fasii mai lungi sau mai scurte ce le vom intercala deasupra tartei.
Tava (rotunda) o pudram si pe ea cu putina faina si transferam aluatul cu atentie in tava. Gemul il intindem deasupra aluatului, iar fasiile le asezam intercalate, la mica sau mare distanta intre ele. Introducem tava la cuptorul incins inainte, pentru 30 minute, pana se rumeneste usor.
Dupa coacere si racire, tarta se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:
m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba
Desert cozonac cu dovleacIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala