Tarta cu fructe

Untul se fraca cu 120 gr zahar. Se adauga apoi zaharul vanilat, galbenusurile, faina si la final zeama de lamaie. Se framanta bine iar coca formata s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 200 gr unt
  • 4 galbenusuri
  • 120 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1
  • 5 linguri zeama de lamaie
  • 300 gr zahar
  • fructe

Mod de preparare

Untul se fraca cu 120 gr zahar. Se adauga apoi zaharul vanilat, galbenusurile, faina si la final zeama de lamaie. Se framanta bine iar coca formata se tine la rece aproximativ o ora. Se intinde in tava aluatul de tarta si se baga iun cuptorul cald. Dupa ce s-a copt putin, se scoate din cuptor si se toarna deasupra fructele, apoi albusurile batute spuma tare cu 300 gr zahar si cu o lingurita cu zeama de lamaie. Se introduce tarta din nou in cuptor, la foc mic si se lasa albusul sa se intareasca.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Prajituri simple

Prajitura televizor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide