Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac este un desert pe care merita sa-l pregatiti toamna. Impreuna cu aromele de rom, stafide si nuci, aceasta reteta de tarta cu umplutura de dovleac este un desert perfect in zilele racoroase de toamna.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 250 g faina
  •  
  • Umplutura:
  • 3 cani cu dovleac ras
  • 3-4 linguri zahar
  • o lingura unt
  • 4-5 linguri nuci sau migdale macinate
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • scortisoara
  • cateva stafide
  • 1 lingura pesmet
  • 2 albusuri
  • migdale pentru decor

Mod de preparare

Blatul se face dintr-o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Se amesteca toate cu varfurile de la degete. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele. Se framanta usor, nu foarte mult - aluatul trebuie sa fie pufos si mic, cu cat il framanti mai mult, cu atat devine mai elastic, scade in cuptor si ajunge sa fie greu de mestecat. (un truc furat de la Jamie Oliver ). Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece pana se pregateste umplutura.

Dovleacul ras mic, se pune la calit in unt, impreuna cu zahar, scortisoara, zahar vanilat. Se lasa pe foc pana se inmoaie putin. La sfarsit se adauga pesmet, esenta, stafide si nuci sau migdale. Se lasa sa se raceasca.

Se bat spuma albusurile si se incorporeaza usor in compozitia de dovleac. Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Se imbraca si peretii formei. Se introduce tava in cuptorul deja incins la 170 de grade, pentru 3-4 minute. Se pune apoi umplutura iar deasupra se repartizeaza fulgi de migdale. Se da din nou la cuptor pentru 10-15 min.

Sursa acestei retete de tarta cu dovleac este blogul culinar: truedelights


Tarta cu dovleac poate fi servita calda sau rece, ca atare sau cu frisca. E delicioasa oricum!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors