Tarta cu crema de branza si merisoare

Aceasta reteta de tarta imbina perfect textura cremoasa a cremei de branza cu gustul acrisor al merisoarelor. Este un deliciu culinar caruia nu-i vei putea rezista.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 170g unt nesarat la temperatura camerei
  • 40g zahar pudr
  • 240g faina
  • un varf de nucsoara
  • un varf de sare
  • 1 galbenus
  • 1 lingura apa rece
  • 100g nuci
  • maruntite
  • Pentru umplutura:
  • 250g creme fraiche
  • 250 mascarpone
  • 150ml frisca lichida
  • 120g zahar
  • 2lg esenta de vanilie
  • Pentru topping:
  • 2 maini sanatoase de merisoare
  • 95g zahar brun
  • 50g zahar tos
  • 170g suc de portocale
  • un varf de nucsoara

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul mixeaza impreuna untul, zaharul, faina, nucsoara si sarea pana cand se formeaza o bila de aluat. Adauga galbenusul si lingura de apa rece. Apoi nucile maruntite si amesteca usor pana se incorporeaza in aluat. Formeaza o bila din aluat, imbrac-o in folie alimentara si las-o la frigider pentru o ora.

Intinde aluatul de tarta racit pe o suprafata cu faina si intide-l cu sucitorul, dupa care aseaza-l cu grija intr-o forma de tarta cu fund detasabil. Inteapa-l cu furculita si pune-l inapoi in frigider pentru 30 de minute. Daca ti-a mai ramas aluat poti sa il decupezi in diferite forme pe care sa le asezi deasupra ultimului strat.

Dupa cele 30 de minute incalzeste cuptorul la 180 de grade celsius, acopera aluatul cu folie de aluminiu unsa cu unt, si aseaza deasupra foliei boabe de fasole. Coace pentru 25 de minute, dupa care scoate boabele de fasole si folia si mai lasa pentru inca 15-20 de minute pana cand se rumeneste dupa care lasa-l sa se raceasca complet.

Pentru a face crema combina creme fraiche, mascarpone, zaharul si vanilia si mixeaza-le pana cand devine un amestec cremos.

Apoi bate frisca lichida, adauga amestecul de branza si amesteca usor pana cand se omogenizeaza amestecul, dupa care toarna crema in crusta gata pregatita.

Pentru topping, pune la foc mic intr-o oala merisoarele, zaharul brun, sucul de portocale si nucsoara, adu la fierbere amestecand din cand in cand, si mai lasa-l pentru 20 de minute, pana cand se ingroasa. Lasa-l sa se raceasca dupa care aseaza-l si intinde-l deasupra cremei de branza.

 


Tarta cu crema de branza si merisoare se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors