Tarta cu crema

Se face un aluat din ingredientele indicate, se intinde o foaie de 5 mm, se pune in forma de tarta si se inteapa aluatul. Se face crema, frecand zaha

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125 gr faina
  • 60 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura apa rece
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • Pentru crema:
  • 125 gr zahar
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 40 gr faina
  • 400 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • vanilie

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele indicate, se intinde o foaie de 5 mm, se pune in forma de tarta si se inteapa aluatul. Se face crema, frecand zaharul cu ouale si cu galbenusurile, care se amesteca cu faina si laptele. Se incorporeaza untul si vanilia. Se toarna crema peste aluat, se pune forma in cuptor si se coace la foc potrivit, timp de 45 de minute.

Se scoate din forma dupa ce s-a racit. Alte retete de dulciuri:

Placinta cu branza

Tiramisu

Cremsnit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide