Tarta cu ciocolata si menta

Se faramiteaza fursecurile si se amesteca cu untul moale. Se pun intr-o forma pregatita cu hartie pentru copt. Laptele se amesteca cu brinza. Se separ

Timp pregatire
115 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • aluat: 300 g fursecuri cu unt
  • 100 g unt moale
  • crema: 250 ml lapte
  • 500 g brinza dulce
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie praf
  • 200 g ciocolata cu menta

Mod de preparare

Se faramiteaza fursecurile si se amesteca cu untul moale. Se pun intr-o forma pregatita cu hartie pentru copt. Laptele se amesteca cu brinza. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si 2 plicuri zahar vanilat, iar albusurile se bat spuma tare. In compozitia de brinza se incorporeaza galbenusurile, cele 2 plicuri praf de budinca, albusurile spuma. Ciocolata cu menta se tine o zi la congelator apoi se scoate si se razuieste. Se amesteca usor cu compozitia de oua si se toarna peste aluatul din tava. Se pune la cuptor la foc potrivit pentru 65 min.
Sse serveste rece taiata felii

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala