Tarta cu ciocolata

Tarta este un desert clasic, usor de preparat, menit sa te scoata din incurcatura atunci cand ai musafiri nepoftiti. Datorita aluatului de tarta crocant, si a umpluturii de ciocolata, va asigura doza de energie necesara intr-o zi ploiasa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat de tarta:
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 65 gr zahar
  • un praf de sare
  • unt pentru uns forma si faina pt forma
  • Crema de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata de menaj
  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri
  • 25 ml de smantana lichida
  • 10 cl de lapte
  • fructe (optional)

Mod de preparare

In primul rand de prepara aluatul de tarta:

se amesteca faina cu untul, se adauga oul, zaharul, sarea. Aluatul obtinut se infasoara in film de plastic si de lasa o jumatate de ora la frigider. Apoi se intinde o foaie si se asaza in forma de tarta, se inteapa cu o furculita, se asaza boabe de fasole peste aluat pt a nu se ridica, si apoi se da la cuptor 15-20 minute la foc potrivit.

Intre timp se prepara crema de ciocolata: se pun pe foc laptele, smanana, se adauga ciocolata si se lasa sa dea un clocot. Se ia de pe foc si se adauga ouale care au fost batute separat. E preferabil sa se toarne compozitia de lapte si ciocolata peste oua putin cate putin, pt a nu se coagula ouale. Se toarna peste tarta si se da la cuptor pentru inca 15 minute. Se bat albusurile spuma cu zahar si se intinde bezeaua obtinuta peste tarta, lasandu-se la cuptor la foc foarte mic, pana cand bezeaua se intareste.

Compozitia de ciocolata nu trebuie sa fie foarte solida, trebuie sa aiba consistenta unei creme.


Tarta delicioasa cu ciocolata se serveste dupa ce s-a racit, ornata cu fulgi de ciocolata sau fructe proaspete de sezon.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Am pregatit doi cozonaci foarte buni, avand ca inspiratie reteta Jamilei, numai ca eu i-am umplut cu rahat si i-am rulat....

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide