Pentru aluat se amesteca toate ingredientele bine cu robotul pina avem o coca fina si elastica. Se pune fructele din compot in sita sa fie fara zeama
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele bine cu robotul pina avem o coca fina si elastica. Se pune fructele din compot in sita sa fie fara zeama si se pregateste umplutura de mac.
Macul, zaharul si laptele se dau in clocot si se lasa sa se raceasca bine. Se bat apoi albusurile + oul intreg si la final punem si compozitia de mac. Se pun cateva stafide daca doriti. Rezulta o compozitie destul de subtire.
Forma de tarta se unge si pudreaza cu faina si se intinde aluatul in ea. Se inteapa de mai multe ori cu furculita.
Se aseaza jumatatile de caise sau piersici peste aluat, cu partea bombata in sus. Se toarna deasupra amestecul de mac si se pune tarta la cuptor 10 minute la 185 grade (cuptorul incalzit inainte).
Se pregatesc firimiturile: se freaca intre palme faina + macul untul si zaharul, se presara firimiturile cat mai uniform peste tarta scoasa din cuptor si apoi se mai coace vreo 35-40 minute la 180 grade(incercati mai bine cu scobitoarea). Se lasa apoi sa se raceasca.
Se taie felii potrivite.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post