Tarta cu caise si mac

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele bine cu robotul pina avem o coca fina si elastica. Se pune fructele din compot in sita sa fie fara zeama

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat:
  • 100g crema de branza (quark)
  • 2 linguri lapte-am pus suc din compotul de piersici
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 50 gr. zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr. faina
  • crema:
  • 1 compot de piersici
  • 150 gr. mac
  • 40 ml lapte
  • 2 albuse
  • 1 ou intreg
  • 150 gr. zahar
  • firimituri:
  • 100 gr. faina
  • 1 lingura mac
  • 3 linguri zahar
  • 40 gr. margarina sau unt

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele bine cu robotul pina avem o coca fina si elastica. Se pune fructele din compot in sita sa fie fara zeama si se pregateste umplutura de mac.

Macul, zaharul si laptele se dau in clocot si se lasa sa se raceasca bine. Se bat apoi albusurile + oul intreg si la final punem si compozitia de mac. Se pun cateva stafide daca doriti. Rezulta o compozitie destul de subtire.

Forma de tarta se unge si pudreaza cu faina si se intinde aluatul in ea. Se inteapa de mai multe ori cu furculita.

Se aseaza jumatatile de caise sau piersici peste aluat, cu partea bombata in sus. Se toarna deasupra amestecul de mac si se pune tarta la cuptor 10 minute la 185 grade (cuptorul incalzit inainte).

Se pregatesc firimiturile: se freaca intre palme faina + macul untul si zaharul, se presara firimiturile cat mai uniform peste tarta scoasa din cuptor si apoi se mai coace vreo 35-40 minute la 180 grade(incercati mai bine cu scobitoarea). Se lasa apoi sa se raceasca.
Se taie felii potrivite.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala