Tarta cu caise si bezea este o prajitura delicioasa cu fructe. Nu este atat de greu de preparat cum va imaginati, iar reteta de tarta cu poze pas cu pas va va invata exact ce aveti de facut.
Preincalzim cuptorul la 190 grade C. Caisele le oparim putin , le desfacem in doua si le decojim. Ouale se mixeaza cu zaharul pana obtinem o crema . Adaugam uleiul in fir subtire ca si la maioneza si mixam cu grija. Praful de copt se amesteca impreuna cu faina si se adauga putin cate putin la aluat. Amestecam cu o lingura de lemn pana aluatul devine modelabil (am mai adaugat 3 linguri de faina). Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il intindem cu degetele . Eu am scos foaia de copt afara si am intins-o cu sucitorul apoi am bagat-o in tava (dimensiunea 42x26) si am aranjat-o cu degetele.
Presaram deasupra pesmetul apoi caisele si afinele.
Pentru glazura batem galbenusurile cu ou, smantana dulce, zahar tos, zahar vanilinat si coaja de lamaie. Turnam amestecul peste fructe si coacem prajitura la cuptor 20 de minute.
Se bate albusul cu zahar pana obtinem o spuma lucioasa si se spriteaza deasupra prajiturii rozete de bezea (sau o puteti intinde pe toata suprafata). Se mai coace inca 15 minute la foc mic. Lasam pana se raceste complet si apoi o taiem.
Reteta Tarta cu caise si bezea este propusa de amalia aa pe forum culinar.
Lasati tarta cu caise si bezea sa se raceasca dupa care o puteti servi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post