Tarta cu caise si bezea

Tarta cu caise si bezea este o prajitura delicioasa cu fructe. Nu este atat de greu de preparat cum va imaginati, iar reteta de tarta cu poze pas cu pas va va invata exact ce aveti de facut.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 200 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • aprox 250 g faina
  • 2 linguri pesmet
  • Umplutura:
  • 750 g caise
  • 250 g afine (in reteta originala erau 750 g cirese
  • puteti inlocui cu ce vreti sau puneti doar caise)
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou
  • 150 g smantana dulce
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie
  • Bezea:
  • 2 albusuri
  • 125 g zahar

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 190 grade C. Caisele le oparim putin , le desfacem in doua si le decojim. Ouale se mixeaza cu zaharul pana obtinem o crema . Adaugam uleiul in fir subtire ca si la maioneza si mixam cu grija. Praful de copt se amesteca impreuna cu faina si se adauga putin cate putin la aluat. Amestecam cu o lingura de lemn pana aluatul devine modelabil (am mai adaugat 3 linguri de faina). Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il intindem cu degetele . Eu am scos foaia de copt afara si am intins-o cu sucitorul apoi am bagat-o in tava (dimensiunea 42x26) si am aranjat-o cu degetele.

Presaram deasupra pesmetul apoi caisele si afinele.

Pentru glazura batem galbenusurile cu ou, smantana dulce, zahar tos, zahar vanilinat si coaja de lamaie. Turnam amestecul peste fructe si coacem prajitura la cuptor 20 de minute.

Se bate albusul cu zahar pana obtinem o spuma lucioasa si se spriteaza deasupra prajiturii rozete de bezea (sau o puteti intinde pe toata suprafata). Se mai coace inca 15 minute la foc mic. Lasam pana se raceste complet si apoi o taiem.

Reteta Tarta cu caise si bezea este propusa de amalia aa pe forum culinar.


Lasati tarta cu caise si bezea sa se raceasca dupa care o puteti servi.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de porc cu piure de cartofi

Tocanita de porc cu piure de cartofi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide