Tarta cu branza de vaci

Se scurge bine branza, ca sa nu ramana zer in ea. Se bat galbenusurile, apoi albusurile care se amesteca cu galbenusurile, se adauga branza, sarea, u

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 60 gr zahar
  • 1 ou
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr branza de vaci
  • 4 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • sare
  • 125 gr unt topit
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr smantana
  • 100 gr migdale taiate

Mod de preparare

Se scurge bine branza, ca sa nu ramana zer in ea. Se bat galbenusurile, apoi albusurile care se amesteca cu galbenusurile, se adauga branza, sarea, untul topit, zaharul si smantana. Intre timp, se prepara aluatul sfaramicios pentru tarta, din ingredientele indicate, se intinde o foaie si se pune in forma de tarta unsa cu unt. se pune umplutura peste aluat, se presara migdale si se pune tarta la cuptor, la foc moderat, timp de 35 de minute.

Se stropeste cu sos caramel sau cu sos de fructe. Alte retete de dulciuri:

Ciocolata casa de

Tarta cu fructe

Tarta cu caise

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide