Tarta cu branza de vaci

Se scurge bine branza, ca sa nu ramana zer in ea. Se bat galbenusurile, apoi albusurile care se amesteca cu galbenusurile, se adauga branza, sarea, u

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 60 gr zahar
  • 1 ou
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr branza de vaci
  • 4 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • sare
  • 125 gr unt topit
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr smantana
  • 100 gr migdale taiate

Mod de preparare

Se scurge bine branza, ca sa nu ramana zer in ea. Se bat galbenusurile, apoi albusurile care se amesteca cu galbenusurile, se adauga branza, sarea, untul topit, zaharul si smantana. Intre timp, se prepara aluatul sfaramicios pentru tarta, din ingredientele indicate, se intinde o foaie si se pune in forma de tarta unsa cu unt. se pune umplutura peste aluat, se presara migdale si se pune tarta la cuptor, la foc moderat, timp de 35 de minute.

Se stropeste cu sos caramel sau cu sos de fructe. Alte retete de dulciuri:

Ciocolata casa de

Tarta cu fructe

Tarta cu caise

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors