Tarta cu bezea si dulceata

Se prepara un luat pentru tarte din faina, unt, zahar, galbenururi, smantana, prafuld e copt si sare. Se intind tartele in forme, apoi se pune cate o

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 100 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 1-2 galbenusuri
  • 2-3 linguri smantana
  • praf de copt
  • sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • dulceata
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Se prepara un luat pentru tarte din faina, unt, zahar, galbenururi, smantana, prafuld e copt si sare. Se intind tartele in forme, apoi se pune cate o lingurita de dulceata. Separat, se prepara bezeaua, din 3 albusuri batute, pe baie de aburi. Se adauga treptat zaharul si se bate compozitia pana se ingroasa. Se adauga zeama de lamaie, dupa care se ia din baia de aburi, se lasa la rece si se adauga albusurile. Se umple tarta cu bezeaua, cu ajutorul unui cornet.


Dupa ce tartele umplute s-au racit, se glaseaza pe deasupra cu jeleu de fructe sau sirop de dulceata. Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Ciocolata de casa Cornulete cu rahat

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors