Tarta cu ananas

Tarta cu ananas este o reteta de prajituri delicioasa. Pentru a pregati reteta tarta cu ananas puteti cumpara aluat de tarta sau puteti sa il pregatiti voi cu unt, faina

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cutie conserva ananas
  • 4 oua
  • 50 g margarina
  • 250 g faina
  • 150 g zahar tos
  • 50 ml lapte
  • 1 pac.praf copt
  • scortisoara.

Mod de preparare

Ouale se presara cu putina sare si se bat 2-3 min. Se adauga zaharul, laptele si margarina, se mai bat 2-3 min.
Se toarna faina in ploaie, adaugam praful de copt si scortisoara. Amestecam cu telul pana se incorporeaza faina.
Intr-o forma de tort rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina, se pune compozitia si se da la cuptor (incins in prealabil ) pentru 15 min.
Intre timp,scoatem feliile de ananas din conserva si le scurgem de suc. Dupa cele 15 minute de copt, scoatem tarta si asezam feliile de ananas deasupra si presaram zahar tos care se va carameliza.
Mai tinem tortul la cuptor 15-20 min.


Dupa coacerea si racirea tartei, se poate portiona.
Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala