Tarta cu alune si ciocolata

Se bate zaharul pudra cu untul, pana devine spuma. Se adauga 2 galbenusuri si se bat bine cu mixerul, apoi crema obtinuta se pune rece in frigider. P

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 gr unt
  • 75 gr faina
  • 140 gr zahar
  • 1 lingura amidon alimentar
  • Pentru crema de unt:
  • 175 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Se bate zaharul pudra cu untul, pana devine spuma. Se adauga 2 galbenusuri si se bat bine cu mixerul, apoi crema obtinuta se pune rece in frigider. Pentru glazura, se rade tableta de ciocolata cu ajutorul aparatului de ras legumele, apoi se pune pe o foaie de aluminiu si se introduce la frigider. Se macina alunele cu ajutorul unei rasnite electrice, se trec prin sita, pastrand deoparte bucatile mai mari. Se rupe o bucata din tableta de ciocolata, se pune intr-un ibric si se topeste in bain-marie. Se freaca spuma 100 gr unt cu 50 gr zahar pudra, se adauga ciocolata inmuiata si se amesteca pentru omogenizare. Se pastreazala rece. Se unge cu unt o forma rotunda, cu diametrul de 20 cm, se pudreaza cu faina. Se incalzesc la bain-marie, 100 gr unt cu grija sa nu fiarba. Se adauga 4 oua batute separat cu 140 gr zahar si un polonic de apa calda, faina si amidonul trecute prin sita. cand incepe sa fiarba, se retrage vasul de pe foc si se bate cu mixerul pana cand amestecul devine omogen si spumos. Peste crema spumoasa se presara cu ajutorul sitei, un strat subtire de faina, apoi se introduce forma la cuptor pentru 25 de minute.

Dupa ce se coace si se raceste, se unge alternativ cu un strat de crema de unt si un altul cu ciocolata pana se epuizeaza, avand grija ca ultimul sa fie de ciocolata.

Se orneaza cu alune zdrobite si cu razatura de ciocolata. Se serveste dupa ce sta la rece 60 de minute. Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Tiramisu

Papanasi fierti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide