Se bate zaharul pudra cu untul, pana devine spuma. Se adauga 2 galbenusuri si se bat bine cu mixerul, apoi crema obtinuta se pune rece in frigider. P
Se bate zaharul pudra cu untul, pana devine spuma. Se adauga 2 galbenusuri si se bat bine cu mixerul, apoi crema obtinuta se pune rece in frigider. Pentru glazura, se rade tableta de ciocolata cu ajutorul aparatului de ras legumele, apoi se pune pe o foaie de aluminiu si se introduce la frigider. Se macina alunele cu ajutorul unei rasnite electrice, se trec prin sita, pastrand deoparte bucatile mai mari. Se rupe o bucata din tableta de ciocolata, se pune intr-un ibric si se topeste in bain-marie. Se freaca spuma 100 gr unt cu 50 gr zahar pudra, se adauga ciocolata inmuiata si se amesteca pentru omogenizare. Se pastreazala rece. Se unge cu unt o forma rotunda, cu diametrul de 20 cm, se pudreaza cu faina. Se incalzesc la bain-marie, 100 gr unt cu grija sa nu fiarba. Se adauga 4 oua batute separat cu 140 gr zahar si un polonic de apa calda, faina si amidonul trecute prin sita. cand incepe sa fiarba, se retrage vasul de pe foc si se bate cu mixerul pana cand amestecul devine omogen si spumos. Peste crema spumoasa se presara cu ajutorul sitei, un strat subtire de faina, apoi se introduce forma la cuptor pentru 25 de minute.
Dupa ce se coace si se raceste, se unge alternativ cu un strat de crema de unt si un altul cu ciocolata pana se epuizeaza, avand grija ca ultimul sa fie de ciocolata.
Se orneaza cu alune zdrobite si cu razatura de ciocolata. Se serveste dupa ce sta la rece 60 de minute. Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Tiramisu
Papanasi fierti
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post