Tarta Amaretto

Tarta Amaretto este un desert italian ce imbina gustul si aroma de pricomigdale cu finetea gemului si a ciocolatei.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr unt moale
  • 90 gr zahar
  • 100 gr amaretti macinati( pricomigdale uscate)
  • 3 lingurite praf copt.
  • Pentru umplutura: 250 gr gem (eu am folosit prune)
  • 30 gr cacao
  • 70 gr amaretti macinati
  • 50 gr ciocolata amaruie rasa(eu am folosit cu lapte).

Mod de preparare

Untul moale cu zaharul se amesteca pana devine crema. Punem cate un ou pe rand. Amaretti macinati si faina amestecata cu praful de copt. Eu am pus si o lingura de rom in aluat, dar cred ca am facut o greseala, amaretti au deja suficienta aroma. Bagam aluatul in frigider pana facem umplutura.

Amestecam gemul cu cacao, amaretti si cioco rasa (eu am taiat-o bucati, oricum s-a topit). Intindem o parte di aluat in tava, inclusiv pe peretii tavii. Va udati degetele din cand in cand, ca se lipeste. Deasupra, umplutura si iar aluatul. La cuptor, 170 grade pentru 30 minute, dar vedeti voi. Depinde de cuptor.


Merge cu un spumos sec Pofta buna! Reteta Tarta Amaretto a fost propusa de EATALY pe forum culinar.ro

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors