Pentru blat, se pune ciocolata si laptele intr- un vas, pe foc mic, pana cand se topeste ciocolata. Separat, se freaca spuma untul cu zaharul, apoi
Pentru blat, se pune ciocolata si laptele intr- un vas, pe foc mic, pana cand se topeste ciocolata. Separat, se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se incorporeaza pe rand ouale. Se amesteca totul bine, pana se omogenizeaza, se adauga fulgii de cartofi amestecati cu drojdia, apoi ciocolata topita. Compozitia se toarna intr-un vas uns cu unt, care se introduce pentru 20 de minute in cuptorul cald. Se scoate apoi vasul din cuptor si se lasa blatul la racit. Intre timp se bate frisca si se presara apoi zaharul deasupra. Se umple blatul racit, cu frisca, apoi se glazureaza. Pentru glazura se pun intr-un vas, pe foc, zaharul, 2 linguri de apa si frisca. Se adauga bucatile de ciocolata si se amesteca continuu, pana se obtine o crema omogena. Se lasa glazura la racit, inainte de-a se turna peste prajitura. Aceasta din urma se lasa la frigider pentru cel putin 3 ore. Pentru crema englezeasca se fierbe laptele cu zaharul vanilat, apoi se freaca galbenusurile cu zaharul. Se toarna peste ele treptat, laptele, amestecand continuu, apoi se lasa vasul pe foc pana se obtine o crema consistenta.
Prajitura se serveste impreuna cu crema englezeasca.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura snikers Ciocolata de casa Tiramisu
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post