Suprize in aluat

Pentru aceasta delicioasa reteta aveti nevoie de faina, ulei, mere, gem, zahar, scortisoara, oua si unt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 150 ml apa
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • 200 gr unt
  • Pentru umplutura:
  • 8 mere
  • 8 lingurite gem
  • 4 lingurite zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru decor:
  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar

Mod de preparare

Se prepara un aluat din faina, apa, sare si ulei si se framanta bine. Se intinde intr-o foaie dreptunghiulara, se unge cu un sfert din cantitatea de unt, apoi se impatureste si se lasa la frigider 30 de minute. Se repeta operatia pana se termina untul. Separat, se curata merele de coaja si se scobesc in interior, apoi se umplu cu o lingurita de gem, peste care se adauga o lingurita de zahar, amestecat cu zaharul vanilat si scortisoara. Separat, se bat albusurile cu zahar. Aluatul se intinde intr-o foaie, se taie in 8 patrate si se asaza pe fiecare patrat cate un mar umplut. Se strang colturile, ca sa acopere bine marul, dupa care se pun la cuptor pentru 20 de minute. Se scot, se pune deasupra cate o lingura din bezeaua de oua si se reintroduc inapoi in cuptor pentru 15 minute.


Se servesc reci.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Placinta cu mere
Tiramisu

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors