Mai intai scoatem din frigider portia corespunzatoare de unt, sa se inmoaie, apoi punem pe masina de tocat un disc de marime normala, cu gauri de 4 mm
Mai intai scoatem din frigider portia corespunzatoare de unt, sa se inmoaie, apoi punem pe masina de tocat un disc de marime normala, cu gauri de 4 mm, si tocam 300 g biscuiti dulci de casa. Adaugam 160 g miere, 6 g cacao, 2 linguri cu varf de gem de piersici, 2 linguri de rom de gatit si 0,8 dl lapte, apoi prelucram bine.
Daca este prea uscata, mai adaugam putin gem de piersici, sa obtinem o compozitie usor de prelucrat. In locul romului putem folosi ½ lingurita de esenta de rom. In acest caz punem 1 dl lapte la masa. Apoi amestecam cu 180 g de unt la temperature camerei, si aprox. ¾ din 150 g de cocos razuit. Daca zaharul s-a facut bulgarasi in timpul depozitarii, il intindem pe o bucata de hartie. Punem peste o alta hartie si il zdrobim cu sucitorul pentru ca untul nu il topeste.
Daca cacaoa s-a facut bulgarasi , procedam la fel. Astfel se procedeaza si la alte prajituri, intrucat ccaua nu se inprastie ci se aduna si mai mult. Daca crema se inmoaie prea mult in timpul amestcarii se pune la congelator cateva minute. Daca si fundul se lipeste, miscam coca inainte si inapoi, ca proeminentele de cocos de pe margine sa fie incorporate.
Alte retete prajituri
Prajitura negresa
Prajitura cu crema
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post