Sul cu cocos

Mai intai scoatem din frigider portia corespunzatoare de unt, sa se inmoaie, apoi punem pe masina de tocat un disc de marime normala, cu gauri de 4 mm

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • unt
  • 300 g biscuiti dulci
  • 160 g miere
  • 6 g cacao
  • 2 linguri cu varf de gem de piersici
  • 2 linguri de rom de gatit si 0
  • 8 dl lapte

Mod de preparare

Mai intai scoatem din frigider portia corespunzatoare de unt, sa se inmoaie, apoi punem pe masina de tocat un disc de marime normala, cu gauri de 4 mm, si tocam 300 g biscuiti dulci de casa. Adaugam 160 g miere, 6 g cacao, 2 linguri cu varf de gem de piersici, 2 linguri de rom de gatit si 0,8 dl lapte, apoi prelucram bine.

Daca este prea uscata, mai adaugam putin gem de piersici, sa obtinem o compozitie usor de prelucrat. In locul romului putem folosi ½ lingurita de esenta de rom. In acest caz punem 1 dl lapte la masa. Apoi amestecam cu 180 g de unt la temperature camerei, si aprox. ¾ din 150 g de cocos razuit. Daca zaharul s-a facut bulgarasi in timpul depozitarii, il intindem pe o bucata de hartie. Punem peste o alta hartie si il zdrobim cu sucitorul pentru ca untul nu il topeste.

Daca cacaoa s-a facut bulgarasi , procedam la fel. Astfel se procedeaza si la alte prajituri, intrucat ccaua nu se inprastie ci se aduna si mai mult. Daca crema se inmoaie prea mult in timpul amestcarii se pune la congelator cateva minute. Daca si fundul se lipeste, miscam coca inainte si inapoi, ca proeminentele de cocos de pe margine sa fie incorporate.
Alte retete prajituri

Prajitura negresa

Prajitura cu crema

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala