Se cerne faina pe o planseta si se face putin loc la mijloc in care se pune uleiul si apa calda, in care s-a dizolvat sarea. Se amesteca intia cu lin
Se cerne faina pe o planseta si se face putin loc la mijloc in care se pune uleiul si apa calda, in care s-a dizolvat sarea. Se amesteca intia cu lingura, apoi cand incepe sa se lipeasca se framanta cu mana, pana se obtine un aluat catifelat si potrivit de moale (daca este nevoie se mai adauga apa calda). Dupa ce aluatul a fost bine framantat si batut de planseta, se imparte in parti potrivite si se intinde cu sucitorul, apoi se aseaza pe o fata de masa intinzand cu mana de margini usor si cu rabdare ca sa nu se rupa. Dupa ce s-au intins foile cat s-a putut de subtiri, se indeparteaza marginile care sunt mai groase decat restul foii si se lasa sa se usuce putin. Visininele se spala, se scurg de apa, se scot samburii, se pun intr-o farfurie, se presara cu zahar si se lasa sa stea cca. 1 ora. Foile de placinta se stropesc cu unt, se presara cu pesmet si visine intr-un strat cit mai egal, se ruleaza, se taie in bucati de lungimea tavii, se aseaza in tava unsa cu unt si se coc la foc domol cca. o ora. Foile de placinta se pot si cumpara.
Se taie cat sunt calde si se pudreaza cu zahar.
Alte retete recomandate:
Prajitura
cu mere
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post