Strudel cu mac si rahat

Se amesteca bine zaharul cu nucile macinate, lamaia, macul si apa. Se ung cu aceasta compozitie foile de placinte, stropite in prealabil cu ulei sau

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 foi de placinta
  • 350 gr zahar
  • 300 gr mac
  • 200 gr nuci
  • 250 ml apa
  • 300 gr rahat
  • 50 ml ulei
  • 70 gr margarina
  • 30 gr coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Se amesteca bine zaharul cu nucile macinate, lamaia, macul si apa. Se ung cu aceasta compozitie foile de placinte, stropite in prealabil cu ulei sau margarina topita. Se pune deasupra un rand de rahat taiat cuburi mici, apoi se ruleaza. Se asaza strudelul in tava, se unge putin ulei si se coace la foc potrivit.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple Tiramisu Prajitura snikers

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide