Strudel cu cirese

Strudelul cu cirese este un desert foarte apreciat, de obicei consumandu-se imediat. Este foarte bun, crocant in exterior si moale si aromat in interior.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g unt topit
  • 1 ou
  • 4 linguri cu zahar
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • drojdie cat o nuca
  • esenta de vanilie
  • 250-300 g faina
  • zahar vanilat
  • Pentru umplutura cu cirese:
  • 1 kg cirese
  • 3 linguri gris
  • o cana zahar
  • o cana apa

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt topit si faina. Framantam bine aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald, fara curenti de aer rece. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il punem pe masa de lucru si il intindem intr-o foaie pe care o vom unge cu restul de unt topit.

Rulam apoi foaia, o punem in folie alimentara si o dam la frigider pana pregatim umplutura cu cirese.

Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii. Punem pe foc un vas cu o cana apa si o cana zahar si lasam sa fiarba pana se face un sirop mai gros. Adaugam ciresele si lasam sa mai dea doua trei clocote. Lasam ciresele sa se raceasca in sirop, dupa care le scurgem bine si le amestecam cu grisul. Acesta va absorbi excesul de zeama. Scoatem aluatul de la frigider si il framantam bine. Putem intinde apoi o foaie mai mare sau doua mai mici pe care le umplem cu cirese si le rulam.

Le putem unge cu ou si presara cu zahar tos vanilat. Punem ruladele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi le dam la cuptor pentru 30-35 minute.


Strudelul cu cirese poate fi consumat atat cald cat si rece (daca mai ramane) alaturi de inghetata de vanilie.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide