Spirale colorate

Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, se adauga untul rece taiat bucatele si smantana amestecata cu zaharul, vanilia si coaja rasa de lamai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 50 g amidon
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri (60 g) smantana
  • vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • cateva picaturi de colorant alimentar rosu si verde

Mod de preparare

Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, se adauga untul rece taiat bucatele si smantana amestecata cu zaharul, vanilia si coaja rasa de lamaie.

Se imparte aluatul in 4, doua parti se pastreaza albe, intr-un se adauga colorantul rosu, in cealalta - cel verde. Se invelesc in folie alimentara si se dau la rece, 30 min. Eu am pus la congelator si s-a intepenit bine de tot si atunci am putut taia.

Puteti pune ce culori vreti d-voastra.

Se poate face si varianta cu o parte cacao si una ramane alba
feliat

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie

Probabil ati observat ca folsesc in mod excesiv zmeura. Trebuie sa recunosc ca e ingredientul meu preferat, mai ales ca stiu...

Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide