Snickersul este o prajitura delicioasa cu nuca si cacao. Din galbenusuri, faina, zahar, margarina/untura, praf de copt si smantana se framanta un aluat ce se imparte in 3.
Snickersul este o prajitura delicioasa cu nuca si cacao. Din galbenusuri,faina,zahar,margarina/untura,praf de copt si smantana se framanta un aluat ce se imparte in 3. Nuca se coace si se marunteste si albusurile se bat spuma cu zaharul.Din aluat se intind 3 foi care se ung cu albusurile batute spuma si se presara nuca.Foile se coc pe dosul tavii.Aviz incepatoarelor:foile se coc separat!
Crema:ouale se bat pe abur impreuna cu zaharul si cacaoa pana se ingroasa.Puteti pune si 1-2 linguri de coniac in crema.Cand s-a omogenizat se ia de pe foc si se adauga untul frecand energic.Se asaza prima foaie,apoi crema,foaie si restul de crema si se inveleste in folie alimentara sau o punga peste care asezati un obiect mai greu(ex:2-3 carti,un fund de lemn) pentru 5-6 ore.O puteti lasa de seara pana dimineata.Apoi se adauga ciocolata topita si amestecata si o lingura de lapte si putin unt si se da la rece.Este o prajitura pentru adevaratii iubitori de Snickers, pentru cunoscatori.Saptamana asta pun si poze si va mai impartasesc o varianta a retetei.Sa aveti spor la lucru si pofta buna!!
Prajitura Snickers se serveste taiata dupa preferinte si cu un pahar cu lapte.
Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....
Prajitura de vara