Snickers

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu sare, apoi se adauga zaharul si se bate compozitia pana se intareste. Se adauga cacaua, nuca, praful de copt

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 300 gr zahar
  • 400 gr nuca
  • 4 linguri de faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • sare
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 1 ou
  • 300 gr zahar
  • 13 linguri lapte
  • 90 gr ciocolata amaruie rasa
  • 3 linguri de cacao
  • 200 gr unt
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu sare, apoi se adauga zaharul si se bate compozitia pana se intareste. Se adauga cacaua, nuca, praful de copt si faina. Aluatul obtinut se imparte in doua si se coc foile pe fundul tavii. Separat, pentru crema, se bat galbenusurile impreuna cu oul pe baie de aburi, se adauga zaharul, laptele, ciocolata rasa si cacaua. Se freaca bine pana capata consistenta, apoi se lasa la racit si se adauga untul. Dupa ce s-au copt foile, se ung cu crema si deasupra se presara cu nuca de cocos.


Se serveste prajitura dupa ce a stat la rece.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Turta dulce Lapte de pasare

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide