Semilunele insiropate sunt o prajitura simpla si rapida, dar foarte delicioasa. Sunt aromate, perfecte pentru o gustare dulce.
Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor. Ne va iesi un aluat ca de chec pe care il vom coace 20-25 minute in tava de la aragaz- unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Pentru sirop: punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se ingroasa putin. Oprim focul si adaugam esenta si zeama de la o jumatate de lamaie. Daca iti place gustul mai acrisor poti pune zeama de la o lamaie intreaga :)
Cand blatul s-a racit incepem sa taiem din el mici semilune ajutandu-ne de o forma rotunda sau de un pahar cu gura mai ascutita. Luam fiecare semiluna si o trecem prin siropul caldut apoi prin nuca de cocos.
Prajiturelele semiluna insiropate se servesc cu o cana de lapte sau cafea. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post