Copilaria la gura sobei cu semiluni parfumate pe masa!
1.Se separa albusurile si se mixeaza spuma tare cu un praf de sare si o cana de zahar ,zahar turnat in ploaie si adaugata si esenta de lamaie sau rom.
Galbenusurile se mixeaza cu uleiul apoi se incorporeaza in bezea.
Amestecam faina cu praful de copt si le turman in ploaie ,incorporand totul cu o lingura cu miscari usoare de jos in sus.
2.Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt si turnam aluatul obtinut,deasupra presaram miezul de nuca maruntit si presaram si zaharul vanilat.
Dam tava la copt,in cuptorul preincalzit,5 minute la foc iute apoi reglam la foc domol,timp de 20 minute,pana se rumeneste usor marginile prajiturii.Se scoate si se lasa sa se raceasca si apoi o taiaem cu gura unui pahar,sub forma de semiluna.Sunt senzational de bune si ne aminteste de bucataria aromata a bunicii.
Pofta buna!
Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.
Madlene cu suc de clementine