Scoici

Pentru scoici se face un aluat potrivit, care se imparte in cinci parti egale. Este un desert delicios.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 50 ml de apa
  • o lingura de untura
  • 500-600 g faina
  • sare si
  • 1 pachet de margarina
  • Crema :
  • 4 albusuri
  • 300 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • nuca sau
  • cubulete de rahat.

Mod de preparare

Pentru scoici se face un aluat potrivit, care se imparte in cinci parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul si se stropeste cu cate 50 g margarina topita, dupa care se lasa timp de 2 ore la rece sau de seara pana dimineata. Crema - 4 albusuri si 300 g zahar se bat bezea, impreuna cu zeama de la o lamaie. Se intinde foaie si se taie sub forma de patrate, ca la coltunasi. Pe mijlocul patratului, se pune cate o lingurita de bezea si o bucatica de nuca sau un cubulet de rahat. Se unesc colturile laterale si se da forma unei barcute sau scoici.


Scoicile se pot servi reci.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors