Savarinele dulci si insiropate, neaparat racite bine inainte de servire, sunt un adevarat rasfat!
Pregateste mai intai maiaua pentru aluat! Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga zaharul si 2 linguri de faina. Lasa la dospit 10-15 minute.
Bate ouale cu un praf de sare, coaja de lamaie si vanilie, adauga uleiul, apoi maiaua dospita si faina, putin cate putin. Nu trebuie framantat prea mult, ci doar pana aluatul devine omogen, moale si lipicios. Acopera cu un prosop si lasa-l la dospit intr-un loc cald, cam 30 de minute.
Tapeteaza formele cu ulei si faina, apoi pune aluatul cu ajutorul unei linguri. Acopera din nou formele si lasa-le la dospit inca 30 de minute. Pune apoi tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 20-30 de minute, pana se rumenesc deasupra. Mare atentie, sa nu deschizi deloc cuptorul pe timpul coacerii!
Intre timp, prepara siropul: pune apa la fiert impreuna cu zaharul si lasa-l sa fiarba 5 minute. Opreste focul, iar cand s-a racorit putin adauga coaja de lamaie si esenta de rom. Scoate tava si lasa savarinele sa se raceasca. Taie apoi un capacel, dar nu de tot si scufunda-le in sirop.
Mixeaza smantana rece, din frigider, iar cand incepe sa se ingroase adauga zaharul pudra si zaharul vanilat. Topeste putin pe foc jeleul de zmeura ca sa devina mai fluid si lasa-l sa se raceasca.
Si acum, hai sa umplem savarinele! Pune in fiecare frisca din belsug si unge capacele cu jeleu de zmeura. Pune-le la frigider 2-3 ore inainte de servire. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post