Savarine cu jeleu

Savarinele cu jeleu sunt prajituri delicioase cu frisca. Se amesteca drojdia cu faina, zaharul si praful de sare. Se adauga ouale intregi, laptele si se amesteca totul bine.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ALUAT
  • 250 faina
  • 15 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 30 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • SIROP
  • 300 g zahar
  • esenta de rom
  • 400 ml apa
  • DECOR
  • frisca
  • 1 plic de tort jelle rosu

Mod de preparare

Savarinele cu jeleu sunt prajituri delicioase cu frisca. Se amesteca drojdia cu faina, zaharul si praful de sare. Se adauga ouale intregi, laptele si se amesteca totul bine. Se ung formele si se pune din compozitie cca 1 lingura si jumatate, apoi se lasa sa creasca 30 minute.

Se da tava la cuptor cca 20 minute.

Se lasa sa se raceasca bine dupa care se taie un capacel mic.

Siropul-se amesteca apa cu zaharul si se lasa sa fiarba pana se topeste. Adaugam esenta. Dupa ce s-au racit, insiropam bine savarinele.

Batem bine frisca cu zaharul. Umplem fiecare savarina cu frisca, fiecare capacel il ungem cu tort jelle pregatit conform instructiunilor de pe plic, adaugam un mot de frisca. Dam la frigider minim 2 ore(sunt mai bune a 2 zi)


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors