Savarine cu frisca

Savarinele cu frisca sunt prajituri foarte populare si delicioase, si nici nu sunt greu de preparat, merita incercat! Am separat ouale, iar galbenusurile le-am frecat cu zahar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru compozitia de savarine:
  • 6 oua
  • 7 linguri de pesmet
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri de zahar
  • pentru insiropat:
  • 2 pahare apa
  • 1 pahar de zahar
  • o esenta de rom
  • Pentru frisca:
  • 500 ml smantana pentru frisca (eu am folosit 250 ml frisca lichida)
  • 2 linguri zahar pudra
  • un plic de intaritor pentru frisca
  • putin jeleu
  • gem tare...eu am folosit gem de caise facut de tata :))

Mod de preparare

Savarinele cu frisca sunt prajituri delicioase si foarte populare, si nici nu sunt greu de preparat, merita incercat!

Am separat ouale, iar galbenusurile le-am frecat cu 3 linguri de zahar, pana au capatat o consisteta spumoasa, cremoasa mai bine spus.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, dupa care am adaugat 3 linguri de zahar si am mixat continuu, ca la bezea, pana s-a dizolvat tot zaharul si am obtinut o spuma tare.

Pesmetul l-am incorporat in galbenusuri, dupa care am adaugat si spuma de albusuri, incorporand-o incet cu o lingura de lemn.
Am turnat apoi compozitia in tavitele speciale, ondulate, tapetate cu unt si faina si am dat la cuptor pentru vreo 15 minute, dar am facut testul cu scobitoarea.
Separat, intr-o cratita am facut un sirop din 2 pahare de apa si un pahar de zahar...fierte putin. La sfarsit am pus si esenta de rom.

Savarinele, fiebinti, se insiropeaza. Laura spunea ca se "plojeaza" in sirop. Mie mi-a fost frica sa le plonjez, pentru ca pesmetul absoarbe foarte repede si m-am temut sa nu se dezintegreze.. :)) asa ca le-am insiropat cu lingura turnand sirop din belsug. Dupa ce s-au racit am taiat cate un capac din fiecare. Am pus un strat de frisca. Frisca am facut-o mixand frisca lichida cu zaharul si intaritorul de frisca. Capacul savarinei l-am uns cu putin gem de caise, facut de tata (home made ) si l-am pus apoi, incet peste stratul de frisca. Deasupra am facut un mic mot de frisca, asa...pentru efect.


Savarinele se servesc cu o bautura racoritoare.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors