Savarinele sunt intre cele mai indragite deserturi de la noi. Pe culinar.ro gasiti mai multe retete de savarine. Pentru aceasta varietate de savarina aveti nevoie de frisca, faina, zahar, pesmet, dulceata
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam pesmetul,faina si albusurile batute spuma.
Turnam compozitia in forme unse cu unt si tapetate cu faina. Coacem la cuptor circa 25-30 de minute.
Intre timp facem siropul: fierbem apa cu zaharul, pana se leaga bine. Dupa ce s-a racit putin adaugam romul. Insiropam blaturile de savarina de mai multe ori si mai lasam cateva minute la cuptor.
Le ornam cu frisca, dulceata sau jeleu de fructe.
Savarina se poate consuma cu o ceasca de cafea.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post