Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte, se adauga zaharul si vanilia, se am
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte, se adauga zaharul si vanilia, se amesteca si se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri. intr-un vas se pune faina, se adauga galbenusurile, drojdia si laptele caldut. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin ulei, framantand mereu, pana cand aluatul dospeste si se desprinde de pe maini. Se framanta circa 1 ora si este gata cand aluatul face basici. Se asaza un servet deasupra si se lasa la crescut, la cald. Aluatul se portioneaza in bucati de circa 100 gr, se modeleaza mingiute si se lasa 15 minute la crescut in forme de savarine unse cu ulei. Se introduc la cuptor apoi pentru 20 de minute. Se scot, se lasa la racut, dupa care li se taie cate un capacel, in partea de sus. Jeleul se topeste si se unge capacelul savarinei. Cu siropul facut din 100 gr zahar si 1 pachet de vanilie se insiropeaza savarinele. Cu frisca batuta se umplu savarinele.
Alte retete de dulciuri:
Tort cu mere si crema de zahar ars
Tiramisu
Cozonac moldovenesc
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post