Savarina din pesmet

Savarina din pesmet se serveste cu frisca si ornata cu fructe zaharisite. Este un desert delicios.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri de pesmet
  • 2 linguri de faina
  • sirop.:
  • 770 g zahar si
  • 2 pahare de apa.

Mod de preparare

Pentru savarina din pesmet se desfac albusurile de galbenusuri, care se bat separat cu zahar pudra pana se inalbeste si se ingroasa compozitia, apoi se amesteca cu faina si pesmet. Dupa aceea, punem albusurile batute spuma, ungem tava cu unt si tapetam cu faina, punem compozitia si o dam la copt, la foc potrivit.
In timpul cand se coace, facem un sirop in 770 g zahar si 2 pahare de apa, se leaga putin si se aromeaza (cu arome), dupa care se pune fierbinte peste savarina coapta. Se mai stropeste cu cinci - sase lingurite de rom, apoi o imbracam cu gem de caise sau dulceata de trandafiri.


Savarina din pesmet se serveste cu frisca si ornata cu fructe zaharisite. Este un desert delicios.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors