Savarina din aluat de drojdie

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si cu putina faina dupa care se lasa cateva minute la dospit. Faina se admesteca cu galbenusurile, putin sa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 oua
  • 250 gr faina
  • 1 lingura de zahar
  • drojdie de bere
  • nuci
  • 1 cana de lapte dulce
  • 75 gr unt
  • Pentru umplutura:
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de apa
  • 200 gr frisca
  • gem de capsuni
  • rom

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si cu putina faina dupa care se lasa cateva minute la dospit. Faina se admesteca cu galbenusurile, putin sare si drojdia. Se farmanta bine aluatul, se adauga laptele caldut si albusurile batute spuma si trei linguri de unt. Aluatul se framanta bine, dupa care se lasa la dospit. Se pune aluatul in forme speciale de savarina si se lasa la copt, in cuptor. Dupa ce s-au rumenit se lasa la racit, fara sa se scoata din forme. Se taie capacele, se insiropeaza, se umplu cu frisca si toarna deasupra gem de capsune.


Se servesc dupa ce au fost tinute la rece.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Lapte de pasare Prajituri simple

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide