Savarina din aluat de drojdie

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si cu putina faina dupa care se lasa cateva minute la dospit. Faina se admesteca cu galbenusurile, putin sa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 oua
  • 250 gr faina
  • 1 lingura de zahar
  • drojdie de bere
  • nuci
  • 1 cana de lapte dulce
  • 75 gr unt
  • Pentru umplutura:
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de apa
  • 200 gr frisca
  • gem de capsuni
  • rom

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si cu putina faina dupa care se lasa cateva minute la dospit. Faina se admesteca cu galbenusurile, putin sare si drojdia. Se farmanta bine aluatul, se adauga laptele caldut si albusurile batute spuma si trei linguri de unt. Aluatul se framanta bine, dupa care se lasa la dospit. Se pune aluatul in forme speciale de savarina si se lasa la copt, in cuptor. Dupa ce s-au rumenit se lasa la racit, fara sa se scoata din forme. Se taie capacele, se insiropeaza, se umplu cu frisca si toarna deasupra gem de capsune.


Se servesc dupa ce au fost tinute la rece.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Lapte de pasare Prajituri simple

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors