Savarina de casa

Pentru aluat se separa ouale, iar galbenusurile se bat cu 3 linguri de zahar pana se formeaza o crema mai consistenta. Se bat albusurile spuma cu sar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua
  • 7 linguri pesmet
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • Pentru sirop si ornat:
  • 2 pahare apa
  • 1 pahar zahar
  • 1 strop apa de trandafiri
  • 1 lingura rom
  • 1 plic extract de vanilie
  • 500 ml frisca
  • dulceata de trandafiri

Mod de preparare

Pentru aluat se separa ouale, iar galbenusurile se bat cu 3 linguri de zahar pana se formeaza o crema mai consistenta. Se bat albusurile spuma cu sarea, apoi se adauga 3 linguri de zahar si se mai bate pana se dizolva complet zaharul. Se adauga pesmet la crema de galbenusuri, apoi se pun albusurile batute si se omogenizeaza. Se ung formele de savarina cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul in forma si se coc in cuptorul incins, 15 minute. Se fierbe apa cu zaharul si romul, extractul de vanilie si apa de trandafiri pentru sirop. Se scot savarinele din cuptor, se scot din forme, apoi se insiropeaza si se lasa pe o tava. Dupa ce s-au racit, se ung cu dulceata de trandafiri si se spriteaza cu frisca batuta.


Se decoreaza cu cirese confiate, apoi se tin la frigider cateva ore.

Alte retete de dulciuri:

Cornulete cu rahat Prajitura snikers Prajitura cu gem

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert guguluf cu fructe de padure

Incep să fiu pe lângă de tot cu denumirea rețetelor, dar chiar nu știu cum să surprind în câteva...

Desert guguluf cu fructe de padure
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide