Savarina cu spuma de albus

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se albesc. Se adauga pesmetul cernut, faina si albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se toar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri pesmet
  • 1 lingura rasa de faina
  • 1 praf de vanilie
  • Spuma:
  • 5 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • Pentru garnisit:
  • gem de caise

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se albesc. Se adauga pesmetul cernut, faina si albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma speciala de savarina, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit. Separat, se fierbe zaharul cu apa pana se obtine un sirop potrivit de legat. Dupa ce se raceste se adauga romul. Siropul se toarna peste prajitura fierbinte, putin cate putin, pana este absorbit in intregime. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Se umple golul din mijloc cu spuma de albus.
Prajitura se garniseste cu un strat subtire de gem.

Alte retete recomandate:

Tort de mere si frisca

Capsuni cu frisca

Tort diplomat

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors